skip to Main Content

Om oss

Vision

Svenskt Brandskydd hjälper bostadsrättsföreningar och samfälligheter att skydda sig mot vattenskador, bränder och inbrott genom digital samverkan.

Bakgrund

En kall natt i mars 2016 bevittnade VD Max Wallin en hemsk brand i sin grannfastighet belägen i centrala Stockholm. Branden orsakade ett flertal allvarliga personskador. 

Den resulterade även i allvarliga rökskador för både boende och räddningspersonal.  

Max Wallin påverkades starkt av detta och ville göra något för att förhindra liknande händelser.

Tio års branschkunskap inom larm- och brandskyddssektorn lade grunden till idén att modifiera en av branschens ledande applikationer för digital grannsamverkan (Safeland Connect) och anpassa den till flerbostadshus.

Max Wallin, VD Svenskt Brandskydd

“Jag stod på gatan i snön, klockan var runt 02”, berättar Max. “Jag såg flammor slå ut på våning sex. Räddningstjänsten var redan på plats och de ansåg att hela huset behövde utrymmas. Problemet var att de flesta boende låg och sov. Polisen försökte väcka människor genom att lysa med ficklampor in genom fönstren. Flera personer stod redan och tittade ut mot tumultet på gatan. Då ovetande om att en räddningsinsats pågick i deras fastighet. Dörrknackning blev den enda lösningen för att uppmärksamma lägenhetsinnehavarna och på så sätt utrymma det brinnande huset. I denna stund slog det mig att det behövs ett bättre och framförallt snabbare sätt att varna och informera lägenhetsinnehavare i realtid.”

Back To Top